محمد جواد خانزادي افزود:آسيب شناسي و آسيب نگاري و شناسايي عوامل آسيب رسان و خطرساز در بنا و دسته بندي و الويت بندي آسيبهاي وارد و خطرساز در بنا از جمله اقدامات مدنظر است.
وي خاطرنشان کرد: همچنين بر اساس شرح خدمات به تصويب رسيده از سوي اعضاي شوراي فني و ثبت آثار اداره کل ميراث فرهنگي استان جزئيات اجرايي و فني طرح مرمت اثر تهيه خواهد شد.
خانزادي تصريح کرد: همچنين راهکارهاي مناسب و اجرايي در خصوص استحکام بخشي و رفع خطر از بقاياي معماري بنا بر اساس بند دو ارائه خواهد شد.
به گفته اين مقام مسئول در اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام ايجاد ارتباط بين مطالعات تاريخي صورت گرفته و طرح حفاظت اضطراري از ديگر برنامههاي در نظر گرفته شده براي اين اثر تاريخي است.
لازم به ذکر است؛قلعه شاخ يکي از مهمترين و بزرگترين قلعههاي غرب ايران است که در سه کيلومتري شرق روستاي بردي (فتح ب) و در 12 کيلومتري شرق بخش زرين آباد دهلران در استان ايلام واقع شده است.
در مورد وجه تسميه اين قلعه نميتوان به طور دقيق اظهار نظر کرد؛ اما احتمالا اهالي منطقه با توجه به بلند و باريک بودن توپوگرافي منطقهاي که قلعه بر روي آن واقع شده؛ اين قلعه را با نام شاخ مي شناسند.
در شرق و غرب اين قلعه دو رودخانه مهم به نامهاي \"شاخ\" و \"دره شور\" که از شمال قلعه سرچشمه گرفته وجود دارد که در جنوب قلعه به هم متصل مي شوند. اين دو رودخانه مهم در غرب و شرق قلعه باعث تشکيل درههايي شدهاند که دسترسي به قلعه را با مشکل مواجه کردهاند./117
انتهای پیام/